Elektrische step – Stepverzekeren.nl

Elektrische step

Elektrische voertuigen mogen in Nederland pas de openbare weg op als ze zijn goedgekeurd door de RDW.

Een aantal fabrikanten van elektrische steps hebben inmiddels een type goedkeuring. En deze steps zullen aan het einde van dit jaar begin volgend jaar op de Nederlandse markt komen.

Een elektrische step is vaak geen goedkoop speeltje maar een uiterst wendbaar vervoermiddel. Zeker de goedgekeurde elektrische steps die dit najaar in Nederland de openbare weg op mogen. Maar hoe werkt de verzekering voor een elektrische step eigenlijk?

Moet je een elektrische step verzekeren?

Hier zijn we heel duidelijk en kort. Ja. In Nederland moet je een verzekering afsluiten wanneer je wilt rijden op de openbare weg. De elektrische step valt daar ook onder omdat je volgens de ‘Wet Aansprakelijkheidsverzekering’ een aansprakelijkheidsverzekering moet hebben.

Je elektrische step is je trots en daar ben je zuinig op en wil je zolang mogelijk mee doen. Een verzekering kan daarbij niet ontbreken. Je beschermt je elektrische step daarmee bijvoorbeeld tegen diefstal, of voor de schade bij een aanrijding. Maar ook de wettelijke aansprakelijkheid wordt bij je verzekering geregeld zodat je nooit voor ongenade verrassingen komt te staan. Een opzittende verzekering zorgt er ook voor dat je niet voor verrassingen komt te staan als het een keertje echt mis gaat. En de rechtsbijstandsverzekering komt op voor jou rechten in het verkeer.

Written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *