Type goedkeuring – Stepverzekeren.nl

Type goedkeuring

Als een voertuig voor het eerst in een EU-lidstaat (dus ook in Nederland) wordt geregistreerd moet deze een Europese typegoedkeuring hebben.

Als u voertuig geen of slechts een gedeeltelijke typegoedkeuring heeft, kunt u dit voertuig voor toelating op de weg laten testen en typegoedkeuren verkrijgen door deze door de RDW te laten keuren.

Eerst typegoedkeuren, dan pas de weg op

De typegoedkeuring van een voertuig is het verbindende element tussen erkenning, registratie en verkoop van producten. Een voertuig dat voor typegoedkeuring wordt aangeboden moet geproduceerd zijn door een fabrikant die is gecertificeerd en waarvoor het productieproces door de RDW is goedgekeurd. De RDW geeft hiervoor certificaten af aan fabrikanten van voertuigen of onderdelen.

Rol RDW

Afhankelijk van de behoefte, zal het RDW voor typegoedkeuring van voertuigen, goedkeuringsproces starten met tests in het Test Centrum in Lelystad. Daarbij werkt het RDW nauw samen met diverse technische diensten over de hele wereld. 

Omdat de RDW onder verantwoordelijkheid van de Nederlandse overheid ook deelneemt aan de ontwikkeling van nationale en internationale wetgeving, houden wij de technische ontwikkelingen nauwkeurig in de gaten en zijn ze goed op de hoogte van wet- en regelgeving en de interpretatie daarvan. 

Written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *